NAŠ NAČIN ZA VAŠ AKVARIJUM

Resun Savitljivi Raspršivač

RSD 240.00RSD 440.00

Savitljivi raspršivači poznate marke Resun.Idealni za vazdušne zavese.

Clear
Broj artikla: Nema podataka Kategorije: ,

Savitljivi raspršivač poznatog proizvođača Resun pored toga što obogaćuje vodu kiseonikom,pravi veoma dekorativnu vazdušnu zavesu.Veoma se lako oblikuje u željeni oblik i postavlja između dekorativnih elemenata u akvarijumu.

Raspršivač nam služi da ubrzamo razmenu gasova izneđu akvarijumske vode i vazduha.Pravilan gasni režim veoma je bitan za uspešno održavanje akvarijuma.
Svi stanovnici akvarijuma koriste kiseonik,a oslobađaju ugljen-dioksid.Količina kiseonika koja se spontano rastvara u vodi često nije dovoljna da podmiri potrebe ribica.Nedostatak kiseonika može biti posebno izražen nakon obilnijeg obroka,tada potrošnja kiseonika raste i kod riba i kod bakterija u filteru.Veoma lako može doći do gušenja ili trovanja.
Ribe koje su konstantno izložene niskim koncentracijama kiseonika gube imunitet i lako podležu bolestima.
Pomoću Silikonskog creva povezuje se sa Vazdušnom pumpom ,a upotrebom Regulatora ACV 04 količina vazduha se može regulisati.
Upotreba raspršivača je moguća i u biljnom akvarijumu sa dodatkom CO2,gasni režim će biti stabilniji uz uvećanje potrošnje ugljen-dioksida.
Upotreba raspršivača doprinosi i cirkulaciji vode kroz akvarijum,sprečava nastajanje različitih temperaturnih zona i stvaranje tzv. „mrtvih tačaka“,mesta na kojima nema cirkulacije,na kojima dolazi do taloženja organskog otpada i otpočinju neželjeni anaerobni procesi.
Savitljivi raspršivač je dugotrajan,na njega se kalcijumove soli ne talože kao na kamene raspršivače.Kada mu propusna moć oslabi,veoma se lako vraća u funkciju tako što se nekoliko puta izuvija.
Kako bi dobili željeni efekat vazdušne zavese kod dužih raspršivača preporučujemo vam vazdušne pumpe veće snage.
Pored akvarijuma mogu se koristiti u vodenim zidovima.

model

AC 30, AC 45, AC 60, AC 90

Recenzije


Još nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar “Resun Savitljivi Raspršivač”