NAŠ NAČIN ZA VAŠ AKVARIJUM

Aponogeton boivinianus

RSD 800.00

Aponogeton boivinianus svoje poreklo vodi sa Madagaskara i zbog svoje veličine najpogodnija je za uzgajanje u velikim akvarijumima i najčešće se sadi u pozadinskom planu akvarijuma ili na njegovim bočnim stranama.

Kategorija:

Aponogeton boivinianus svoje poreklo vodi sa Madagaskara i zbog svoje veličine najpogodnija je za uzgajanje u velikim akvarijumima i najčešće se sadi u pozadinskom planu akvarijuma ili na njegovim bočnim stranama. Razlog tome je jednostavan – u idealnim uslovima njeni listovi postaju bezmalo raskošni: 30-50cm visine, čak 80cm dužine i 8cm širine. Listovi koji se prvi formiraju imaju tamno-zelenu boju, dok se noviji izdanci javljaju u svetlije zelenim ili zagasito braon tonovima, sve dok se u potpunosti ne razviju. Pored toga što zahteva popriličan prostor u akvarijumu, potrebno je da ima i bogatu podlogu, a razmnožava se dvojako: ili iz semena koje se dobija nakon cvetanja biljke ili iz izdanaka koje pušta sama biljka.

Idealna temperatura pod kojom uspeva kreće se od 22-28c, a sam kvalitet vode nije presudan za njen rast. Podjednako joj odgovaraju i tvrda i mekana voda. Važno je samo imati na umu da je za potpuni razvoj potrebno da protekne određeno vreme, budući da Aponogeton boivinianus zahteva period mirovanja kako bi se prilagodio novoj akvarijumskoj sredini.

Poreklo

Madagaskar

Brzina rasta

Brza

Visina

30,0 – 60,0 cm

Širina

20,0 – 30,0 cm

Zahtevnost

Srednje zahtevna

Svetlost

Srednje

CO2

6,0 – 14,0 mg/l

Mesto sađenja

Zadnji plan

Recenzije


Još nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar “Aponogeton boivinianus”