NAŠ NAČIN ZA VAŠ AKVARIJUM

Alternanthera reineckii Purple

RSD 300.00

Još jednu lepoticu poreklom iz Južne Amerike čija stabljika raste u opsegu od 15-40cm, krase listovi koji su sa gornje strane zagasito crvene a sa donje ružičaste boje, tako da nije nimalo čudno što je u okviru svoje porodice ponela nadimak „Purple“.

Kategorija:

Alternanthera reineckii Purple, lepotica poreklom iz Južne Amerike čija stabljika raste u opsegu od 15-40cm, krase listovi koji su sa gornje strane zagasito crvene a sa donje ružičaste boje, tako da nije nimalo čudno što je u okviru svoje porodice ponela nadimak „Purple“. Blistavost njenog kolora direktno je povezana sa količinom svetlosti koju dobija, tako da se za njeno uzgajanje preporučuje snažan intenzitet svetlosti koji se ne zadržava samo na površini već prodire u dubine akvarijuma. Biljka će u tom slučaju izgledati ne samo atraktivnije već će se pravilnije i razvijati.

Kao i u slučaju mnogih drugih biljaka iz njene porodice, i njoj najviše odgovaraju mekana ili slabo kisela voda, podloga bogata hranljivim materijama, dodavanje CO2 i hemijskih preparata koji pospešuju rast. Idealno mesto na koje je možete posaditi jeste zadnji deo akvarijuma. Za razmnožavanje ove biljka važe pravila koja se tiču i ostalih biljaka iz porodice Alternanthera.

Poreklo

Južna Amerika

Brzina rasta

Srednja

Visina

15,0 – 40,0 cm

Širina

10,0 – 15,0 cm

Zahtevnost

Srednje zahtevna

Svetlost

Srednje

CO2

6,0 – 14,0 mg/l

Mesto sađenja

Zadnji plan

Recenzije


Još nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar “Alternanthera reineckii Purple”